Medical webshop en GRATIS tips om gemakkelijker in te slapen - slaapweetjes.be - met de 7 stappen methode voor een perfecte slaap!
slaapweetjes.be - Perfect slapen in 7 stappen!
Slaapweetjes 30 november 2017
mm
Raymond Geen reacties

Wil je echt eindelijk af van die slapeloze nachten, wil je er echt iets aan gaan doen, dan ben je hier op de juiste plaats. Al meer dan duizend personen zijn reeds geholpen met deze 7 stappen methode!

Ja, ik wil eindelijk opnieuw een perfecte nachtrust!

In dit bericht zijn enkele online webshops gevoegd waarbij je de mogelijkheid hebt om ook online de middelen te vinden die je bij je apotheker of drogist gaat kopen. Ook ga je nuttige tips lezen om het inslapen te vergemakkelijken.

Voor alle kwaaltjes waar je niet onmiddellijk een alternatieve oplossing voor vind, kan je ook eens gaan kijken bij je apotheek en dokter. Zelfs online is het zeer gemakkelijk om te vinden wat je nodig hebt. Even een account aanmaken en bestellen wat je nodig hebt. Kijk onder slapeloosheid of slechte nachten en een oplossing wordt aangeboden. Alles wordt voor jouw geregeld.

Klik hier voor je online apotheek en dokter.

 

Bijkomende tips om sneller in slaap te vallen.

 

Bijna de helft van de mensen ouder dan 60 hebben te maken met slapeloosheid. Je bent zeker geen alleenstaand geval. Join the club zoals ze het in het engels zeggen.

Dikwijls is de oorzaak te vinden in angst. Als je angst hebt en bezorgd bent, kan je je moeilijk relaxen en in slaap vallen. En wanneer je niet slaapt zal de angst groter worden. Het duurt dan ook langer vooraleer je terug je oude zelf bent. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel. Hieronder volgen wat tips die je misschien kunnen helpen.

Forceer je om wakker te blijven

Gebruik de methode van de omgekeerde psychologie. Als je net jezelf verplicht om langer wakker te blijven, is misschien het omgekeerde wel het bekomen effect. Zoveel te harder je probeert te slapen, zoveel te langer blijf je wakker. Misschien is het omgekeerde dan ook wel zo. Hoe langer je probeert wakker te blijven, hoe eerder je zal in slaap vallen.

Omgekeerde psychologie is geen oplossing voor de lange termijn. Maar het kan helpen.

Sta op en ga 10 minuutjes iets doen

Als je ’s nacht wakker wordt en je kan niet binnen het kwartier terug inslapen, sta dan op en doe iets waarvoor je je handen en je hersenen nodig hebt. Denk aan een kruiswoordraadsel of een leuk boek. Kijk gaan TV en laat je smartphone voor wat het is. Dit zal je melatonine, een inslaap hormoon, onderdrukken. De idee achter het opstaan is het associëren van je bed met het slapen. Wanneer je nadien terug in bed kruipt zou je lichaam je bed de waarde moeten geven van slapen. Je bed dient enkel om te slapen, en voor seks natuurlijk.

Als je bijvoorbeeld 8 uren in bed ligt, maar enkel 4 uren hiervan slaapt, dan is dit echt niet goed. Je bed gaat een plaats worden om te denken, TV te kijken, je zorgen te maken. Terwijl een bed dient om te slapen.

Verberg je wekker of klok

Altijd maar ronddraaien in bed, proberen in slaap te vallen, kijkend naar de minuten die voorbij gaan op je wekker op het nachtkastje. Heb je dit ook voor? Doe jezelf een plezier. Verberg die wekker. Altijd maar weer op je wekker kijken geeft je enkel meer stress, maakt je nog nerveuzer en in slaap vallen bijna onmogelijk maken. Je zal enkel blijven piekeren waarom je niet in slaap valt. Dus doe de wekker weg als je slaapproblemen hebt.

Zorg voor een koele slaapkamer

Als je slaapt zakt je lichaamstemperatuur een beetje. Dit is een natuurlijk proces dat je helpt bij het inslapen. De ideale temperatuur in een slaapkamer is tussen de 16 en 19 graden Celsius. Een donkere kamer daarenboven zegt tegen je hersenen om melatonine aan te maken en je te laten weten dat het tijd is om te gaan slapen. De melatonine zal je lichaamstemperatuur een beetje doen verlagen en het inslapen vergemakkelijken. Tussen 2 en 4 uur ’s nachts is je lichaamstemperatuur het laagste.

In een warme slaapkamer heeft je lichaam meer moeite om af te koelen en zal het inslapen minder gemakkelijk zijn.

Neem een warme douche net voor je slapen gaat

Als je eerst je lichaam opwarmt en nadien in een koudere omgeving komt, zal je lichaamstemperatuur nog sneller zakken. Zoveel te sneller je lichaamstemperatuur zakt, zoveel te sneller vertraagd je metabolisme en zal je lichaam klaar gemaakt worden om te gaan slapen. Een douche is tevens relaxerend wat ook nog eens helpt om in te slapen. Als je elke avond voor het slapen gaan een douche neemt, zal je lichaam dit gaan aanzien als tijd om te gaan slapen. Je lichaam gaat weten wat de volgende stap na het douches gaat zijn. Namelijk in bed gaan en slapen.

Draag sokken in bed

Warme handen en voeten zorgen dikwijls voor een snelle slaap. Door de warmte gaan je aders van je huid verwijden. Hierdoor gaat er warmte verloren op de uiteinden van je lichaam. Dit zorgt dan weer voor de aanmaak van melatonine. En die zal er dan ook mede voor zorgen dat je sneller inslaapt.

Dompel je gezicht 30 seconden in koud water

Wanneer je je angstig voelt en erg gestresseerd bent voor bedtijd dan is de beste remedie misschien wel ijskoud water. Wanneer je erg nerveus bent moet je best je systeem eens resetten door je gezicht in ijskoud water te dompelen. Het zal je helpen om terug kalm te worden. Je hartslag en je bloeddruk zullen verlagen. Je zal ook beter inslapen nu.

Gebruik de “4-7-8” methode

Deze “4-7-8” adem techniek is gemaakt om je te laten in slaap. Het duurt maar een minuutje. Het zal de zuurstof in je bloed verhogen, je hartritme verlagen en meer CO² (koolstofdioxide) verwijderen langs je longen.

Plaats de tip van je tong tegen de rand van het weefsel vlak achter je bovenste voortanden. Hou je tong daar gedurende de hele oefening.

Adem uit door je mond op blazende manier.

Sluit je ogen en adem rustig in door je neus telllend tot 4.

Hou daarna je adem in voor 7 seconden.

Adem uit door je mond met druk gedurende 8 seconden.

Herhaal dit een nog eens drie keer zodat je de oefening vier keer hebt gedaan.

Laat je slaapkamer lekker rieken naar lavendel

Lavendel ruikt niet enkel goed, de aroma van deze plant is ook relaxerend en verlaagd je bloeddruk. Als je de geur opsnuift van lavendel olie enkele keren voor je gaat slapen, met een tussenpauze van tien minuten, zal het je diepe slaap bevorderen. Ook zal je opgewekter wakker worden.

Sommige personen reageren heel goed op geuren. En als het een deel is van je bedtijd routine, zal je lichaam dit ook gaan herkennen en zal je vlugger inslapen.

Beeld je in dat je op een droombestemming bent

In plaats van schaapjes te tellen, verbeeld je een omgeving die je kalm en gelukkig maakt. Denken aan bijvoorbeeld een waterval of een mooi strand zal je vlugger doen inslapen dan schaapjes te tellen, of helemaal niets te doen. Het is belangrijk je stress onder controle te houden.

Luister naar muziek

Klassieke muziek kan je hartritme vertragen. Alle muziek die je rustig maakt, kan je hartritme vertragen. Als je een halfuurtje voor je gaat slapen naar rustige muziek luistert zal je sneller inslapen en je slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Eet je avondmaal bij kaarslicht

Hoe minder fel licht voor bedtijd, hoe beter. Fel licht, zelfs elk licht van welke soort dan ook, vertraagd de productie van melatonine. Daarom ook best het licht van tablets en smartphones vermijden voor je wil gaan slapen. LED licht is dan wel efficiënt als lichtbron, doch niet zo goed voor het inslapen. Als je een slechte slaper bent, maak van je avondmaal een gezellig en romantisch moment met wat kaarslicht erbij.

Blaas zeepbellen

Heb je kleinkinderen? Dan heb je waarschijnlijk ergens in huis een potje met sop om zeepbellen te blazen. Deze bellen hebben een hypnotische uitstraling. En het helpt je diep in te ademen en lang uit te blazen. Het is een ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat je terug relax bent en zo je inslaap periode zal inkorten. Tevens lijkt het een domme activiteit die je doet lachen en je slechte gedachten doet verdwijnen.

Beoefen progressieve relaxatie

Deze progressieve spier relaxatie houdt in dat je je spieren langzaam opspant en daarna langzaam weer ontspant zodat je lichaam zich heel relax begint te voelen. Je begint met het opspannen en ontspannen beneden bij je tenen  en je werkt je weg omhoog tot aan je nek en hoofd. Je kan ook met je nek en hoofd beginnen en zo naar beneden werken tot aan je tenen. Span je spieren op voor minstens 5 seconden, waarna je zo ontspant voor 30 seconden. En zo herhaal je tot je heel je lichaam hebt doorlopen.

Dit is een goede manier om je te helpen relaxen en in te slapen. Maar net zoals vele andere manieren doe je deze best in combinatie met andere technieken.

Geef jezelf acupressuur

Afgeleid van acupunctuur is ook deze alternatieve genezingsmethode gebaseerd op de Chinese medische theorie dat er een netwerk van energiekanalen stromen op specifieke punten in je lichaam. Druk op deze punten kunnen je balans tussen geest, lichaam en gemoed regelen.

Betreffende de slaapproblematiek kan je volgende punten extra druk geven:

Er is een kleine indeuking boven je neus tussen je wenkbrauwen. Druk hier zachtjes op voor één minuut.

Er is ook een kleine indeuking tussen je eerste en tweede teen boven op je voet. Druk hier enkele minuten op tot je wat pijn voelt.

Beeld je in dat je voet drie delen heeft. Op je voetzool op een 1/3 de afstand tussen je tenen en hiel vind je een plek waar je enkele minuten kan op drukken.

Geef je beide oren een goede massage gedurende één minute.

Misschien kunnen ook deze drukpunten je sneller doen inslapen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je echt eindelijk af van die slapeloze nachten, wil je er echt iets aan gaan doen, dan ben je hier op de juiste plaats. Al meer dan duizend personen zijn reeds geholpen met deze 7 stappen methode!

Ja, ik wil eindelijk opnieuw een perfecte nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *